sa Bastida

Taxonomia

Codi

Nota(es) d'abast

Nota(es) sobre l'origen

Mostra la nota(es)

Termes jeràrquics

sa Bastida

Termes equivalents

sa Bastida

Termes associats

sa Bastida

39 Descripció arxivística results for sa Bastida

39 resultats directament relacionats Exclou els termes específics

Del pla a la muntanya

Vista panoràmica des del Pla de Mallorca cap a la muntanya, al centre de la fotografia es pot observar el campanar de l'església de Sineu. Segurament aquesta fotografia es va fer des de terres de la zona de la Bastida (Sant Joan), baix del puig de Sant Nofre.

Fent llenya

Sebastià Garí Nigorra "des Puig", aleshores amo de la possessió santjoanera de sa Bastida, serra un garrover en un dels camps d'aquella contrada.

Hort de la Bastida

Construccions per a recol·lecció d'aigua de torrents i síquies dels voltants d'aquesta zona coneguda amb el nom de l'hort de la Bastida, de la possessió de la Bastida al terme de Sant Joan.

Nin nedant

Es tracta del nin Sebastià Nigorra nedant en un safareig, segurament a la possessió de la Bastida de Sant Joan, on son pare, Bartomeu Xicota, era l'amo i on vivien en aquella època.

Nin nedant

Es tracta del nin Sebastià Nigorra nedant en un safareig, segurament a la possessió de la Bastida de Sant Joan, on son pare, Bartomeu Xicota, era l'amo i on vivien en aquella època.

Nina nedant

Es tracta de Maria Nigorra nedant en un safareig, segurament a la possessió de la Bastida de Sant Joan, on son pare, Bartomeu Xicota, era l'amo i on vivien en aquella època.

Pagès descansant

Retrat de l'amo en Sebastià Garí Nigorra "des Puig" sota el puig de Sant Nofre. Aquest personatge fou l'amo de la possessió de la Bastida al terme municipal de Sant Joan.

Puig de Sant Nofre

Vista del puig de Sant Nofre des dels camps inferiors que miren cap a Sineu (al nord). Els sineuers a aquesta zona més pelada on es veu la pedra tenen una dita que diu "Sant Nofre posa taula", ja que al punt del migdia el sol il·lumina aquestes roques i des de l'església de Sat Marc de Sineu s'observa perfectament aquest efecte de reflecte lluminós.

Tasques agrícoles

Sebastià Garí Nigorra "des Puig", aleshores amo de la possessió santjoanera de sa Bastida, realitza tasques agrícoles en aquesta possessió, amb el seu gendre Tomeu Nigorra Picornell "Xicota" (també amo de la possessió). Al fons es pot observar la presència majestuosa del puig de Sant Nofre, amb un cel radiant.