Benvinguts/benvingudes

Sou al portal l'Arxiu històric de la Universitat de les Illes Balears (AHUIB), concretament una base de dades realitzada amb un software lliure, basada en els estàndards de descripció arxivística, coneguda amb el nom d'AtoM (Access to Memory). Aquí podreu trobar els continguts dels fons diversos que conformen tot l'arxiu. La nostra intenció és posar a l'abast de la societat i, en especial, dels investigadors la informació i la documentació que aquí custodiam.

Amb la possibilitat que les noves tecnologies ens ofereixen, creim que és indispensable fer més propera una informació que sovint ha estat oblidada i potser amagada. Ara, internet i les seves eines fan possible donar a conèixer tot allò que de la documentació de l'arxiu se'n pot extreure.

A més a més, i continuant la tasca iniciada amb les biblioteques de les Balears i altres institucions (CABIB, catàleg bibliogràfic de les Balears), des del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB, s'han engegat una sèrie de projectes de digitalització i catalogació segons els estàndards internacionals d'arxius històrics diversos de les illes Balears. De moment ja es pot consultar informació dels arxius històrics de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears i dels municipals dels ajuntaments de Campanet, de Montuïri, d'Esporles, de Deià i de Santa Maria. I, sens dubte, la nostra intenció és afegir-hi tots aquells arxius que vulguin usar aquesta plataforma per donar a conèixer la documentació que custodien a les seves dependències.

Finalment, per tal de millorar i fer d'aquest programari una eina més col·laborativa voldríem, que si creieu que podeu aportar noves informacions o observau alguna equivocació en qualsevol dels fons arxivístics o dels registres que els conformen només cal empleneu el formulari que a tal efecte s'ha creat a la pestanya "Enllaços", situada a la part superior dreta del web: Formulari d'observacions.