Sèrie ROD - Reials Ordres i Decrets

Llibre copiador de reials ordres i decrets (1698-1761) Documents sobre oposicions a càtedres (1767) Imprès de Reial Ordre sobre ensenyament en llengua castellana (1768) Còpia de Reial Ordre sobre requisits per accedir al càrrec de rector (1778) Reial Cèdula sobre la concessió de graus de la Universitat de Cervera a la de Mallorca (1788) Reial Ordre sobre habilitació dels cursos realitzats a l'Escorial (1788) Ordres del Consell de Castella demanant certificats de graus (1793-1828) Reial Cèdula aprovant les Ordenances Generals dels Reials Col·legis de Cirurgia i govern de la fa... Còpia de Reial privilegi per la incorporació a la Universitat del Seminari Conciliar d'Eivissa (1... Reials Ordres amb bibliografia per a diferents assignatures (1826) Reials Ordres amb bibliografia per a diferents assignatures, especialment dels estudis de Filosof... Ordres Reials i de la Inspecció General d'Instrucció Pública (1829-1835) Reial Ordre comunicada al rector per la Inspecció General d'Instrucció Pública (1830)

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES 7040 AHUIB FULM-ROD

Títol

Reials Ordres i Decrets

Data(es)

  • 1698-1835 (Creation)

Nivell de descripció

Sèrie

Volum i suport

13 unitats documentals compostes. Diferents formats.

Àrea de context

Nom del productor

(1673-1835)

Història administrativa

El Papa Climent X erigí la Universitat Literària de Mallorca mitjançant breu apostòlic, datat el 17 d'abril i executat l'any 1691, encara que el camí dels estudis superiors a Mallorca van ser aprovats inicialment l'any 1483 pel rei Ferran el Catòlic. Els estatuts es realitzaren el 1697 i un any després es publicaren per l'impressor Melchor Guasp, sota el títol de "Constituciones Estatutos y Privilegios de la Universidad Luliana del Reino de Mallorca". Hi havia quatre facultats amb els estudis de teologia, dret, medicina i filosofia. En la seva etapa d'Estudi General tenia la seu a la capella de Monti-sion, al call palmesà, però quan arribaren els Jesuïtes el 1561 els lliuraren el seu edifici i s'hagueren de traslladar a unes cases del carrer Sant Roc. Amb l'expulsió dels Jeuïtes el 1767, Carles III concedí a la Universitat el col·legi de Monti-sion i conservà la propietat de la seu de l'Estudi General. La Universitat el 1829 es transformà en seminari depenent de la Universitat de Cervera, primer, i de la de València, després. Fou suprimida l'any 1835.

Història arxivística

Origen de l'ingrés o de la transferència

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Aquesta sèrie documental inclou un element principal com és el Llibre copiador de Reials Ordres i Decrets ("Reales ordenes y decretos desde 1698 hasta 1761"), així com una altra sèrie de documents solts d'aquestes característiques que per alguna raó no foren inserits en el primer.

Ingressos

Sistema d'organització

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Condicions de reproducció

Idioma del material

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Instruments de descripció

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Àrea de control de la descripció

Identificador de la institució

7040 AHUIB

Regles o convencions

Estat d'elaboració

Nivell de detall

Dates de creació revisió eliminació

09/06/2020.

Idioma(es)

Escriptura(es)

Fonts

Àrea d'ingressos

Persones i organitzacions relacionades

Related genres

Llocs relacionats