Sindicato Gremial de Médicos y Odontólogos

Àrea d'identificació

Tipus d'entitat

Forma autoritzada del nom

Sindicato Gremial de Médicos y Odontólogos

Forma(es) paral·lela(es) del nom

Forma(es) normalitzada del nom, d'acord a altres regles

Altra(es) forma(es) del nom

Identificadors per a organismes

Àrea de descripció

Dates d'existència

Història

A l'esclat de la Guerra Civil, el Col·legi Oficial es va dissoldre i es convertí en el Sindicato Gremial de Médicos y Odontólogos, sota la presidència de persones afins al nou règim. A nivell professional, la Junta directiva va acordar adherir-se al Movimiento i contribuir amb cinc-centes pessetes per a recaptar fons. El Directori va prendre la decisió de redactar uns nous estatus avinents amb les circumstàncies del moment.
Però l'existència del Sindicat va durar poc. Tan sols un any després, a causa d'una sèrie de baixes, la corporació quedà sense gairebé la meitat dels seus integrants, per la qual cosa la resta de membres acordaren convocar una Assemblea per tal de donar sortida a la crisi. En arribar a Mallorca la disposició del Govern mitjançant la qual es permetien els Col·legis com a òrgans representatius de a classe, es convocà l'Assamblea per proposar-li la creació d'un Col·legi Oficial de Metges de Balears, sense que això signifiqués la renúncia al Sindicat.
Així dons, el Sindicato Gremial de Médicos y Odontólogos passà a anomenar-se Colegio Oficial de Médicos de Baleares, nom que manté la institució encara avui en dia.

Bibliografia:
• TOMÁS MONSERRAT, J.: El Colegio de Médicos de Baleares (1882-1982). Palma: Colegio Oficial de Médicos de Baleares, 1985
• TOMÁS MONSERRAT, J.: La organización Médica en Baleares. Los Presidentes (1882-1999). Palma: Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, 1999

Llocs

Estatus jurídic

Funcions, ocupacions i activitats

Mandats/Fonts d'autoritat

Estructura/genealogia interna

Context general

Àrea de relacions

Access points area

Occupations

Àrea de control

Authority record identifier

Identificador de la institució

Regles o convencions

Estat d'elaboració

Nivell de detall

Dates de creació, revisió i eliminació

Idioma(es)

Escriptura(es)

Fonts

Notes de manteniment

  • Porta-retalls

  • Exporta

  • EAC