Fons FFSB - Fons Francesc Sureda i Blanes

Confidencials, 2. Retorn Confidencials, 3. L'ermità Confidencials, 5. Elegia Confidencials, 6. Cançó de novembre i Poema Confidencials, 7. Única flor i Renunciació Confidencials, 9. El vent a muntanya i Comunió Confidencials, 10. Visió i Senyora de Castellitx Confidencials, 11. El Comte de Raixa i Cançó de les transformacions Confidencials, 12. L'amor en vetlla i Poemes Confidencials, 13. Escomesa Carta per a Alvaro Campaner Carta per a Alvaro Campaner Carta per a Jayme Voucheiron (?) Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a Honorat Oliver Carta de Joaquim Maria Bover Escrit d'Alphonse Daudet Carta per a Àlvar Campaner Carta per a Àlvar Campaner Carta per a Àlvar Campaner Carta per a Àlvar Campaner Carta per a Fèlix Campaner Carta per a les germanes Sureda Carta de Llorenç Riber a F. Sureda i Blanes Carta de Henri Barbusse Carta de Jordi Rubió Carta de Carles Cardó Anotacions sobre miscel·lànies de tipus històric... "El seny del lladre", text de Salvador Galmés Esborrany d'un petit text Text d'Antoni Jimenez Text dirigit a F. Sureda i Blanes Text: La Torre de les hores Text sobre una composició musical i un "film" El batle de Mar de Ciutat al amat lo batle de Sóller Sermó de la Puríssima Título de contramestre a favor de Gabriel Pons "Polacra (?) "S. Nicolás", Capitán D. M. Cerdá. Viaje a Ultramar" Els Franciscans de Mallorca exclaustrats Sermó predicat a n'el Convent de St. Francesc d'Artà amb motiu de la Decl. Dog. de l'Immaculada C... Poema a Álvaro [Campaner] Poema Poema Poema de Joan Alcover i Maspons "Als exploradors" Poema en euskera Poema de Llorenç Riber "Ruïnes" Poema de Bartomeu Oliver "De ma terra" Poema de Blai Bonet "Germà del Mar?"
Original Objecte digital not accessible

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES 7040 AHUIB FFSB

Títol

Fons Francesc Sureda i Blanes

Data(es)

  • 1594 - 1950 (Creation)

Nivell de descripció

Fons

Volum i suport

1 lligall compost per 5 carpetes, en què s'hi engloben 66 documents que Francesc Sureda i Blanes tenia dipositats a la seva biblioteca. Tots els document són originals en paper, alguns impresos i la majoria manuscrits.

Àrea de context

Nom del productor

(1888-1955)

Història biogràfica

Francesc Sureda i Blanes va néixer a Artà el 1888 i va morir a Palma el 1955. Teòleg i lul·lista. Es llicencià i doctorà en filosofia i teologia a la Universitat Gregoriana de Roma; també es llicencià en dret (1930) a València. S'ordenà el 1912. Fou promotor (1914) de la Confederació Catòlica Mallorquina, primera manifestació de l'escoltisme a Mallorca. Fou professor a les universitats de Santander i de Múrcia. El 1918 es convertí en capellà castrense i fou destinat a l'Àfrica, on s'interessà per l'arqueologia i el folklore del Marroc. Com a lul·lista fundà la "Maioricensis Schola Lullistica", de la qual fou el primer rector. El 1936 signà la "Resposta al missatge dels catalans"
Fou acusat de catalanista i desterrat a Extremadura (1936-1942). Quan retornà a Mallorca promogué vetlades literàries que serviren per produir 13 fulls anomenats "Confidencials" (1948-49) (http://arxiu-historic.uib.es/arxiu_fitxers/13400626_article_Sureda_Blanes_Randa9.pdf), on s'incloïen poemes de Josep M. Tous i Maroto, Llorenç Moyà, Miquel Gayà i Sitjar, Rafel Ginard...

Història arxivística

El nebot de Francesc Sureda i Blanes, Alfons Sureda Carrión, va fer donació de la biblioteca del seu pare Josep Sureda i Blanes (1890-1984) a la UIB. A més dels llibres que la conformaven hi havia aquest material arxívístic que havia recopilat l'oncle Francesc.

Origen de l'ingrés o de la transferència

Donació de la família Sureda i Blanes el 2013. Més concretament fou Alfons Sureda i Carrión (fill de Josep Sureda Blanes i nebot de Francesc Sureda Blanes) qui donà a la Universitat de les Illes Balears la biblioteca del seu pare i, posteriorment, aquests papers dispersos del seu oncle.

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Ingressos

Sistema d'organització

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

Condicions de reproducció

Idioma del material

  • català
  • espanyol d'Espanya

Escriptura dels documents

Nota sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Instruments de descripció

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Els originals són a la sala de l'Arxiu històric de la UIB, a l'edifici Ramon Llull del Campus universitari.

Existència i localització de reproduccions

Unitats de descripció relacionades

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Identificador(s) altenatiu

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per autoritat

Punts d'accés de gènere

Àrea de control de la descripció

Identificador de la institució

7040 AHUIB

Regles o convencions

Estat d'elaboració

Nivell de detall

Dates de creació revisió eliminació

Gener de 2014 / Maig de 2018

Idioma(es)

Escriptura(es)

Fonts

Area de drets Objecte digital (Master)

Area de drets Objecte digital (Reference)

Area de drets Objecte digital (Thumbnail)

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organitzacions relacionades

Related genres

Llocs relacionats

Unitat d'emmagatzematge

  • Prestatgeria: Prestatgeria_47